Cooltix Support
Search…
Payout

Cooltix fizetési szolgáltatás

Alapértelmezetten ez a lehetőség van minden szervező számára beállítva. A vásárlók ilyenkor a Cooltix-en keresztül fizetnek, és a bevételeik a Cooltix gyűjtőszámlájára érkeznek be, azokat kérés esetén kiutaljuk a szervező bankszámlájára vagy barion fiókjába.
A bevételek kiutalását bármikor, az értékesítés közben is lehet kérni, nem szükséges megvárni vele a rendezvény végét.
A kiutalt bevételek nem közvetlenül a Cooltixtől, hanem országtól és pénznemtől függően, valamely szerződött fizetési szolgáltatónktól fog a szervező bankszámlájára megérkezni. Ezek könyveléséről további információkat a könyvelési útmutatóban találsz.

Kiutalás indítása

A bevĂ©teleid kiutalásához Ă­rj egy emailt a [email protected] cĂ­mre. Az emailt a nálunk regisztrált email cĂ­mrĹ‘l Ă­rd, Ă©s tartalmazza a rendezvĂ©nyek neveit amelyek bevĂ©teleinek kiutalását kĂ©red.
A bevételeket mindig az admin felületen beállított pénznemben tároljuk és utaljuk ki, pénzváltást nem végzünk. Ha a megadott bankszámlaszám pénzneme eltér az admin felületen beállított pénznemtől, akkor a fogadó bank végzi el a pénzváltást, és ennek költségeit a szervező fél bankszámlájra végzi. Néhány szolgáltató esetében (például Transferwise, Barion) a fogadó bank nem vállalja a pénz átváltását, ilyen esetekben a kiutalás meghiúsul.

Kiutalás magyar bankszámlára

Magyar bankszámlára történő kiutalás esetén a bevételek 1 munkanapon belül megérkeznek a szervező bankszámlájára.
Magyar bankszámlának akkor tekintünk egy számlát ha az Forint alapú és Magyarországon van vezetve. Magyarországon vezetett deviza számlák külföldi kiutalásnak minősülnek.

Kiutalás külföldi bankszámlára

Külföldi bankszámlára történő kiutalás esetén a bevételek legfeljebb 5 munkanapon belül érkeznek meg a szervező bankszámlájára, a szervező számlavezető bankja további díjakat számíthat fel.
A külföldi kiutaláshoz további adatokra van szükség, amiket a visszaigazoló emailnek tartalmaznia kell:
  IBAN (International Bank Account Number)
  Számlavezető bank neve
  Számlavezető bank országa
  Számlavezető bank székhelye
​

Harmadik fél fizetési szolgáltatása

Harmadik fél fizetési szolgáltatásának esetén a bevételek közvetlenül a szervezőhöz érkeznek meg, így nincs szükség külön kiutalásra. A bevételek bankszámlára történő beérkezése a választott szolgáltató, és a vele kötött szerződéstől függ.
Támogatott fizetési szolgáltatások (Payment providerek):
  Barion
  Nestpay
Ha saját szerzĹ‘dött fizetĂ©si szolgáltatásodat szeretnĂ©d használni a rendezvĂ©nyeidhez, akkor vedd fel velĂĽnk a kapcsolatot a [email protected] email cĂ­men.
​
​
Last modified 2yr ago