Cooltix Support
Search…
Revenue accounting

Számla kiállítása a vásárlások után

Sikeres vásárlást követően, rendszerünk automatikusan számlát állít ki a szervező online számlázó programjából a vásárlók részére. A számlázásnak ezt a formáját megbízott számlázásnak hívják.
Az ilyen módon kiállított számlák a szervező adózási szabályai szerint készülnek, tehát amennyiben a szervező valamilyen egyedi vagy kedvezőbb adózási forma használatára jogosult, úgy azokat a szabályokat minden további nélkül tudja alkalmazni a Cooltix rendszerén keresztül értékesített termékekre is.
A vásárlás után kiállított számla tartalmazza a vásárlás teljes összegét, így a kezelési költséget is.
​

Bevételek kezelése

Szervező választhat, hogy a Cooltix fizetési szolgáltatóját (payment provider) szeretné-e használni a vásárlások kezelésére és feldolgozására, vagy saját fizetési szolgáltatást állít be. Magyarországi szervezők részére alapértelmezetten a Cooltix fizetési szolgáltató kerül beállításra.

Cooltix fizetési szolgáltató használata esetén

Bevételek kezelése

A vásárlások ellenértéke a sikeres vásárlást követően a Cooltix átvezetési számlájára kerülnek, ahol mint idegen bevétel vannak jelen, egészen addig amíg a szervező részére kiutalásra nem kerülnek.

Bevételek kiutalása

Bevételek kiutalása során kiutalásra kerül a vásárlások teljes ellenértéke, csökkentve a Cooltix díjával. A bevételek a bankszámlán a banki partnerünk nevével (Barion Payment Zrt.) jelennek meg.

Cooltix díjak számlája

A díjunkról számlát állítunk ki, ami pénzügyi teljesítést nem igényel, hiszen ez az összeg már nem került átutalásra a szervező felé.

Könyvelés

Esemény
bizonylat
+ Vásárlásokból származó bevétel
Szervező online számlázó programja
- Bankszámlára beérkezett bevételek
Bankszámla kivonat (feladó: Barion Payment Zrt.)
- Cooltix díjának levonása
Cooltix díjáról szóló számla

Szervező saját fizetési szolgáltatójának használata esetén

Bevételek kezelése

A vásárlások ellenértéke a sikeres vásárlást követően közvetlenül a szervező fizetési szolgáltatója által biztosított fiókba érkezik meg, ahonnan a kiutalást a szervező tudja elindítani egy általa megadott bankszámlára.

Bevételek kiutalása

Bevételek kiutalása során kiutalásra kerül a vásárlások teljes ellenértéke, így a kezelési költség is. A bevételek a fizetési szolgáltató fiókjában a vásárlók által megadott adatokkal jelennek meg.

Cooltix díjak számlája

A díjunkról havi rendszerességgel számlát állítunk ki, amit a Szervezőnek 8 napos fizetési határidővel kell kiegyenlítenie.

Könyvelés

Esemény
bizonylat
+ Vásárlásokból származó bevétel
Szervező online számlázó programja
- Vásárlások összegének beérkezése
Szervező fizetési szolgáltatójának kivonata
- Cooltix dĂ­ja
Cooltix díjáról szóló számla
+ Cooltix díjának befizetése
Szervező bankszámla kivonata (utalásos fizetés: Cooltix Kft.)
​

​

Last modified 1yr ago